Duurzaamheid

Keppeltuinen Icoon

Groen, duurzaam en energiezuinig wonen in de Keppeltuinen

Stadspark Keppeloord wordt een wijk die helemaal klaar is voor een leefbare en gezonde toekomst. Niet alleen de woonomgeving is groen, klimaatadaptief en natuurinclusief, ook de woningen zijn uitermate duurzaam en energiezuinig. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee.
 

Duurzaam en energiezuinig

Je nieuwbouwwoning of appartement in de Keppeltuinen wordt gasloos opgeleverd. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en koeling. Het gebruik van duurzame materialen en een hoge isolatiewaarde zorgen daarbij voor een lage energierekening en een minimale CO2-uitstoot. Voor iedere woning of appartement verstrekken wij bij verkoop een berekening van de verwachte energierekening.

Type warmtepomp

Om een woning aardgasvrij te maken kan gebruik gemaakt worden van een buitenlucht-warmtepomp of een bodem-warmtepomp. Voor de woningen en appartementen in de Keppeltuinen hebben we gekozen voor bodem-warmtepompen. De bodem-warmtepomp kent kwalitatief veel voordelen ten opzichte van een buitenlucht-warmtepomp. De bodem-warmtepomp heeft een hoger rendement, langere levensduur en meer koelvermogen

Wat is een bodem-warmtepomp?

Een water-water warmtepomp (de officiële benaming voor een bodem-warmtepomp) of bodemwater-warmtepomp gebruikt de bodem als warmtebron. De grond onder je achter- of voortuin dient als warmtebron. Om de grond als warmtebron te kunnen gebruiken worden er ongeveer 100 meter lange buizen in de bodem geboord. Deze kunststofbuizen (ook wel ‘lussen’ genoemd) in de bodem functioneren als een warmtewisselaar. Afhankelijk van de grootte van de woning, worden er 1 of meerdere lussen in de bodem aangelegd. De bodem is een stabiele warmtebron. Gedurende het jaar wisselt de temperatuur nauwelijks. De temperatuur van de bodem ligt het hele jaar tussen de 10°C en 12°C. Ideaal om een woning te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Door de stabiele warmtebron is het rendement over het gehele jaar gelijk.

Voordelen bodem-warmtepomp

Een groot voordeel van een bodem-warmtepomp is het rendement dat veel hoger is dan van een buitenlucht-warmtepomp. Dat betekent dat je veel minder energiekosten kwijt bent aan het verwarmen van je woning. Daarnaast kan een bodem-warmtepomp je woning ook koelen zonder veel energiegebruik. Daardoor koel je je woning de hele zomer lang voor slechts enkele tientjes aan elektriciteit. Met de hete zomers die we tegenwoordig kennen en de hoge energieprijzen is dit een absolute meerwaarde. Een ander belangrijk voordeel van de bodem-warmtepomp is de levensduur. Een warmtepomp met bodembron gaat 25 jaar of langer mee. Dit is al gauw 10 jaar meer dan bij een lucht-warmtepomp. Tot slot is er bij een bodem-warmtepomp geen buitenunit nodig. Dit scheelt ruimte en geluidsoverlast en ziet er daarnaast veel fraaier uit.

 

 

Duurzaam

Effect woningwaarde en hypotheekrente
Een aardgasvrije woning met een bodem-warmtepomp is zeer energiezuinig en heeft lage vaste lasten. Banken kijken daarnaar wanneer ze hypotheken verstrekken. Een bank geeft dan ook eerder een hypotheek voor een woning met lage vaste lasten en een goed energielabel. In sommige gevallen kan dit zelfs een aantrekkelijke rentekorting op je hypotheek opleveren. 

Gemiddeld jaarlijks energiegebruik per woningtype
Ben je benieuwd wat de jaarlijkse energiekosten worden bij de woning van jouw voorkeur? Dat rekenen we graag voor je uit als je een woning of appartement in de Keppeltuinen koopt.  Wij gaan daarbij uit een normaal huishouden en normaal verbruik.

 

Keppeltuinen Icoon

 

 

Keppeltuinen Icoon

 

Nu in verkoop!

De plannen voor de Keppeltuinen zijn zo goed als gereed. De woningen en appartementen zijn nu in verkoop. Schrijf je in en maak een keuze uit een woning of appartement van jouw voorkeur.

 

Inschrijven